ГоловнаПолітика

Прокурор заявив про суперечності у словах захисту Луценка

Адвокати екс-міністра просто намагаються створити нові інформаційні приводи.

Прокурор заявив про суперечності у словах захисту Луценка
Фото: Макс Левин

Заяви захисту Юрія Луценка про неповноту судового слідства необґрунтовані, а вимоги провести судове слідство в Апеляційному суді суперечливі й абсурдні.

Таку думку озвучив державний обвинувач у справі екс-голови МВС Віктор Клименко.

Прокурор зазначив, що захист Луценка сам собі суперечить, вимагаючи

проведення слідства, спрямованого на отримання доказів, і при цьому стверджує про начебто відсутність якихось доказів провини засудженого.

"Захист у своїх апеляціях і клопотаннях висловлює суперечливі твердження про повну відсутність доказів провини засудженого, проте при цьому вимагає провести судове слідство в суді апеляційної інстанції", - зазначив він.

"Якщо ж твердження про відсутність доказів провини засуджених справді обґрунтоване, чому захисники намагаються відшукати нові докази у кримінальній справі, наполягаючи на судовому слідстві? У цьому, власне, і полягає суперечливість заяв адвокатів. Кожному юристу це добре видно і зрозуміло", - заявив Клименко.

"Тому така їхня (адвокатів) позиція - не більш ніж спроба створити нові інформаційні приводи й затягнути апеляційний розгляд", - вважає прокурор.

Як відомо, у середу в Апеляційному суді Києва продовжать розгляд по суті

апеляційної скарги Луценка на вирок Печерського райсуду Києва від 27 лютого 2012 року, яким його засуджено до чотирьох років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram