ГоловнаПолітика

КС розбереться з апеляцією Тимошенко щодо ЄЕСУ

Адвокат екс-прем'єра заявляє про "однобокість судових розглядів".

КС розбереться з апеляцією Тимошенко щодо ЄЕСУ

Завтра, 15 травня, суд розгляне апеляцію екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у так званій "газовій справі".

Касаційну скаргу захисника Тимошенко Олександра Плахотнюка розглянуть о 10:00 у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Захисник просить суд скасувати постанову Апеляційного суду м. Києва від 23.12.2011 року у справі за обвинуваченням Юлії Тимошенко і вирок Печерського райсуду від 11.10.2011 року, а кримінальну справу проти екс-прем'єра закрити у зв'язку з відсутністю в її діях складу злочину.

Олександр Плахотнюк вказує на безпідставність рішень судів двох інстанцій, наголошує на численних порушеннях прав Юлії Тимошенко під час досудового слідства, розгляді справи в суді першої інстанції та в апеляційному суді. Зокрема, йдеться про однобокість, необ'єктивність судових розглядів, позбавлення Юлії Тимошенко права на захист.

Нагадаємо, раніше адвокат Тимошенко Плахотнюк заявляв, що заплановане на 21 травня судове засідання з розгляду кримінальної справи стосовно Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" не почнеться в разі відсутності підсудної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram