ГоловнаПолітика

Азаров: в Україні складна екологічна ситуація

Органи виконавчої влади повинні більше часу приділяти екологічним питанням.

Азаров: в Україні складна екологічна ситуація
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає складною екологічну ситуацію в Україні.

Про це він сказав на нараді з активізації можливостей системи екологічного моніторингу в Міністерстві екології та природних ресурсів.

"Слід сказати прямо: екологічна ситуація в Україні залишається доволі складною. Антропогенне і техногенне навантаження в кілька разів перевищує відповідні показники в розвинених країнах", - заявив Азаров.

За словами прем'єра, органи виконавчої влади повинні більше часу приділяти екологічним питанням, зокрема, прем'єр вимагає від центральних і місцевих органів влади активніше припиняти незаконні вирубки лісів, забруднення водойм, виявляти несанкціоновані сміттєві звалища.

"Перш за все, ми нарешті повинні зупинити те досить різке, хижацьке розграбування природних ресурсів, незаконну вирубку лісів, забруднення наших територій. Пора відкинути всяку благодушність і взятися за наведення ладу із цим", - наголосив Азаров.

Окрім того, прем'єр вважає, що органи влади мають звернути увагу на правильне використання сільськогосподарських земель.

"Звертаю увагу на те, що відбувається варварська експлуатація ріллі під технічні культури, що виснажує родючість наших земель, затримується і не здійснюється рекультивація земель. Це все порушує природний баланс", - заявив Азаров.

За його словами, питання захисту довкілля губернатори повинні порушувати поруч із питаннями соціально-економічного розвитку регіонів.

Як відомо, Президент Віктор Янукович вважає важливим впровадження європейських екологічних стандартів під час модернізації виробництва та будівництва нових підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram