ГоловнаПолітика

Італія вимагає пояснень з приводу стану здоров'я Тимошенко

Міністр закордонних справ Джуліо Терзі стурбований застосуванням до Тимошенко насильства під час перевезення з колонії в лікарню.

Італія вимагає пояснень з приводу стану здоров'я Тимошенко
Джулио Терзи
Фото: ilpost.it

Італія сподівається на надання владою України необхідної медичної допомоги та юридичного захисту колишній прем'єр-міністру Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в повідомленні на сайті міністерства закордонних справ Італії.

"Міністерство закордонних справ перебуває в контакті з ключовими європейськими партнерами і з верховним представником (ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін)

Ештон, щоб змусити владу в Києві кинути світло на цю справу, і сподівається, що українська влада ухвалить відповідні заходи для забезпечення повної поваги до прав пані Тимошенко, медичної допомоги і необхідного юридичного захисту", - зазначає італійський міністр закордонних справ Джуліо Терзі.

Механізм і локалізація цих синців свідчить про те, що вони утворилися внаслідок притискання до тупих жорстких предметів чи зіткнення з такими предметами. Але аж ніяк не від удару кулаком, як вона каже, в живіт. І могли утворитися внаслідок застосування невеликої фізичної сили

— Начальник Головного управління нагляду за дотриманням законів під час виконання судових рішень Генпрокуратури Вадим Горан.

Він висловив занепокоєння інформацією про застосування до Тимошенко насильства під час перевезення з колонії в лікарню.

За його словами, судові розгляди справ проти колишніх чиновників не можуть не спричиняти занепокоєння з приводу ситуації з верховенством права в Україні.

Терзі нагадав, що Ештон неодноразово зазначала від імені ЄС, що судові процеси в Україні не відповідають міжнародним стандартам, а також не є прозорими і незалежними.

За його словами, Італія повністю підтримує таку позицію Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram