ГоловнаПолітика

Авакова екстрадують через два місяці

Розгляд запиту про екстрадицію в Україну екс-голови Харківської обладміністрації Арсена Авакова може затягтися до липня.

Авакова екстрадують через два місяці
Фото: http://vidomosti-ua.com

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

"Представники Міністерства юстиції Італійської Республіки 13 квітня 2012 року підтвердили, що процедура розгляду запиту про екстрадицію триває і може протривати до 2 місяців", - сказано в повідомленні.

У повідомленні наголошено, що під час судового слухання 10 квітня питання екстрадиції Авакова не розглядали, йшлося лише про зміну або скасування обраного для нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, що відображено в рішенні суду.

МЗС наголошує, що звільнення Авакова з-під варти не припиняє процесу екстрадиції за запитом Генеральної прокуратури. І до моменту ухвалення італійською стороною рішення згідно із запитом Генпрокуратури про видачу Авакова він перебуває в міжнародному розшуку в державах-учасницях Інтерполу, незважаючи на звільнення з-під варти в Італії.

Авакова можуть повторно затримати під час перетину кордону Європейського Союзу.

Нагадаємо, за інформацією Генпрокуратури суд в Італії змінив Авакову запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт.

Аваков спростував цю інформацію і заявив, що суд ухвалив рішення про його звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram