ГоловнаПолітика

Німецькі лікарі обіцяють свої висновки до середини наступного тижня

Німецькі лікарі з клініки "Шаріте" Карл Макс Айнгойпл і Норберт Хаас обіцяють до середини наступного тижня надати свої висновки стосовно того, чи надається Харківська клінічна лікарня №5 для лікування Юлії Тимошенко.

Німецькі лікарі обіцяють свої висновки до середини наступного тижня
Карл Макс Айнхойпл

Про це йдеться в повідомленні Харківської облдержадміністрації.

"Ми оглянули пані Тимошенко і мали з нею змістовну бесіду. Повернувшись до Німеччини, ми доволі швидко підготуємо звіт. Буде направлено два письмові документи. Перший - про стан здоров'я Тимошенко. Його нададуть їй самій і, відповідно до отриманої від неї згоди, іншим членам комісії. Другий звіт ми напишемо щодо лікарні, яку сьогодні відвідали. Цей документ передамо представникам української влади", - зазначив Карл Макс Айнгойпл.

За його словами, звіти необхідно впорядкувати й осмислити, тому на це потрібен час. Орієнтовно документи нададуть українській стороні в середині наступного тижня.

Як повідомила голова медичної комісії, перший заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко, комісія працювала в тому самому форматі, що й раніше, в лютому. "Перед оглядом Юлії Тимошенко зарубіжні фахівці відвідали

центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці" №5. Там відбулася предметна розмова з лікарями, які, ймовірно, працюватимуть безпосередньо з Юлією Тимошенко. Також німецькі фахівці ознайомилися і з методами лікування, і з діагностичними апаратами, і з реабілітаційною базою лікарні. Якщо з боку німецьких лікарів будуть рекомендації щодо поліпшення матеріальної бази ЦКЛ, то її можна доповнити", - наголосила Раїса Моісеєнко.

Окрім того, вона зазначила, що 95% методів лікування, які пропонували екс-прем'єр-міністру, можна було застосовувати в колонії. На жаль, Юлія Тимошенко відмовилася від курсу лікування.

Нагадаємо, напередодні Моісеєнко заявила, що німецькі лікарі повідомили про наміри "з кимось порадитися", перш ніж надати свої висновки щодо лікарні, в яку збираються покласти Юлію Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram