ГоловнаКультура

На початку вересня у Києві очікують рекордних "корків"

Згідно з даними "Яндекс.Пробки", середні втрати часу в кожній тягучці становитимуть 20 хвилин.

На початку вересня у Києві очікують рекордних "корків"

Жителі столиці повернуться з відпусток, а студенти і школярі відновлять навчання. У зв'язку з цим на вулиці з'явиться більше автобусів і тролейбусів.

"Із 25 серпня ми збільшимо кількість громадського транспорту на 10%, з 1 вересня - на 20%, з 15 вересня - на 30%. До жовтня, можливо, цифра досягне 40%", - сказали журналістам у "Київпастрансі". Крім того, орієнтовно 27 серпня обмежать рух на Поштовій площі, пише Сегодня.

Завантаженість на дорогах починає зростати на 20-40% в останні числа серпня і до кінця вересня, а потім уже майже не змінюється. Вересневі затори, за даними сервісу "Яндекс.Пробки", аналогічні зимовим, коли Київ завалено снігом: система чи не кожен день "вибиває" 9 балів із 10.

Середні втрати часу в кожній тягучці - 20 хвилин. Цьогоріч до "коркових" місць додалося декілька адрес. Раніше тягучки в основному виникали на самій Поштовій площі, а тепер через реконструкцію простоювати будуть усі під'їзди до неї. Вранці через будівництво метро затори можуть бути на проспекті Глушкова від Одеської площі.

За словами експерта з перевезень Богдана Аганіна, частково проблему "корків" можна вирішити. Він вважає, що причини заторів - в застарілих розв'язках, які не можуть пропускати велику кількість машин, а також невдале розташування зупинок транспорту. Автомобілістам, які потрапили в пробку, він радить не виїжджати на перехрестя, блокуючи рух бічних вулиць, не об'їжджати по зустрічній смузі, узбіччі, тротуарах і трамвайних коліях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram