ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрпошта" почала продавати непрофільні активи

Компанія витрачала гроші на утримання непотрібної нерухомості.

"Укрпошта" почала продавати непрофільні активи
Арочный склад в Быковне, проданный на аукционе 29 мая
Фото: prozorro.sale

"Укрпошта" наприкінці травня – початку червня провела перші аукціони з продажу непрофільних активів. З 27 торгів успішними були сім з очікуваним доходом 90 млн гривень, повідомила пресслужба підприємства.

Серед проданих активів є виробничі приміщення у Львові біля залізничного вокзалу, арочний склад і ангар у Биківні (Київ), приміщення в Українці Київської області, будівля в центрі селища Рогань Харківської області.

"З першої спроби відбулося сім із 27 аукціонів із продажу нерухомості. Це хороший результат – сума семи лотів перевершила оціночну вартість усіх об'єктів, які ми виставили за два дні. Водночас була конкурентна боротьба – подалися 52 учасники: це в середньому 7,5 учасників на кожен проведений аукціон. Найбільшою популярністю користувалися два лоти зі складськими приміщеннями в Києві – по 12 і 11 учасників торгів відповідно", – розповів гендиректор" Укрпошти "Ігор Смілянський.

Усього "Укрпошта" планує позбутися 801 об'єкта нерухомості, які не використовуються в господарській діяльності, але потребують значних витрат на податки, охорону тощо. Вони оцінюються в суму майже 10 млн гривень щорічно.

На першому етапі компанія виставляє на продаж 30 об'єктів, на другому – ще 62. Загальна оціночна вартість – 271,6 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram