ГоловнаЕкономікаДержава

Глава МВФ назвала умови для виділення грошей Україні

Сума кредитної угоди буде більшою, ніж домовлялися раніше.

Глава МВФ назвала умови для виділення грошей Україні
Фото: EPA/UPG

Глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва підтвердила, що Україна для отримання грошей повинна виконати дві умови - прийняти закон про неповернення банків колишнім власникам і проголосувати за ринок землі.

Про це йдеться в її заяві на сайті МВФ.

При цьому вона повідомила, що сума нової кредитної програми може бути більшою, ніж 5,5 млрд доларів, про які домовлялися у 2019 році.

"Минулого тижня було досягнуто дуже хороший прогрес в обговореннях з українською владою нового механізму розширеного фінансування (EFF). Ухвалення законодавства, спрямованого на вдосконалення системи врегулювання банківських проблем і земельної реформи, дозволить швидко просунутися вперед, доопрацювавши параметри нової угоди з більш широким доступом, ніж передбачалося раніше ", - сказала вона.

Нагадаємо, Україна ще наприкінці грудня попередньо домовилася про нову кредитну програму з МВФ на суму 5,5 млрд доларів, але досі не виконала умови фонду.

19 березня стало відомо, що Україна веде переговори з МВФ про фінансову допомогу в рамках спеціальної програми, яку Фонд передбачив для країн, що розвиваються, які потерпають від коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram