ГоловнаЕкономікаБізнес

Ярославський переказав $2 млн на діяльність Харківського антикризового штабу

Загальна сума фінансової участі Ярославського у протидії епідемії коронавірусу становить $13 млн.

Ярославський переказав $2 млн на діяльність Харківського антикризового штабу
Фото: isport.ua

Український бізнесмен, керівник Харківського антикризового штабу Олександр Ярославський переказав 2 млн доларів на фінансування закупівлі товарів, необхідних регіону для протидії епідемії коронавірусу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт штабу.

Як зазначають у штабі, на ці гроші придбають 450 тис. експрес-тестів на коронавірус. Тест-системи цього виду закуплять на додачу до тестових ПЛР-систем, які днями прибудуть в Україну з Китаю відповідно до домовленостей Олександра Ярославського і власника Alibaba Джека Ма.

19 березня на зустрічі з представниками харківського бізнесу Олександр Ярославський сказав, що загальна сума його фінансової участі у протидії епідемії коронавірусу складе $13 млн, перший транш перекаже негайно.

Згідно з опублікованими на сайті штабу даними, на обладнання та матеріали для боротьби з епідемією потрібно загалом $2,384 млн євро для Харкова і $2,347 млн євро для області. Ці дані вчора озвучили на зустрічі з лідерами харківського бізнесу.

За інформацією Харківського антикризового штабу, бізнесмени активно підтримують ініціативу Ярославського і звертаються з пропозиціями профінансувати закупівлю тих чи інших матеріальних ресурсів.

У понеділок заплановано оприлюднити зведену інформацію за підсумками перших днів збору коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram