ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін запланував створення мільйона робочих місць за п'ять років

Зараз практично кожен 5-й українець працює неофіційно.

Кабмін запланував створення мільйона робочих місць за п'ять років
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів взявся за захист "людей праці", пообіцявши цивілізовані умови роботи і легальне працевлаштування українців.

"Легальний ринок праці - це не тільки податки до бюджету, а перш за все, створення цивілізованих умов праці для людей", - написав прем'єр-міністр Олексій Гончарук у своєму telegram-каналі.

За його словами, зараз практично кожен 5-й українець працює неофіційно.

"Найчастіше - у сільському господарстві, оптовій та роздрібній торгівлі, будівництві, транспорті та кур'єрській діяльності. Ці працівники не захищені. Фактично вони безправні у відносинах з роботодавцем", - наголошується в повідомленні.

За інформацією прем'єра, на першому - інформаційному - етапі вже 600 інспекторів праці по всій Україні провели "особисту роз'яснювальну роботу" для понад 180 тисяч роботодавців у сфері торгівлі. Часто при цьому були присутні представники Пенсійного фонду, Державної податкової служби, Державної служби зайнятості та органів місцевого самоврядування.

"Як результат - всього за 2 тижні в ДПС надійшли понад 107 тисяч повідомлень про укладення трудових договорів з 202 тисячами працівників. Загальна динаміка працевлаштування у сферах, де проводилася інфокампанія, зросла порівняно з січнем 2019 року на 25,8%", - зазначив прем'єр.

З 10 по 21 лютого триває другий етап - інспекційна кампанія. У цей період інспектори перевірятимуть роботодавців, які мають потенційно незадекларованих 4 і більше осіб.

"Мета нашого уряду на 2020 рік - це +200 тисяч нових легальних робочих місць і скорочення пошуку роботи в середньому з 3,6 до 2 місяців. За 5 років - 1 мільйон робочих місць", - йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram