ГоловнаЕкономікаДержава

Гвоздій заявив про відновлення його судом на посаді голови Наглядової ради "Укргідроенерго"

Суд також заборонив достроково припиняти повноваження незалежних членів Наглядової ради.

Гвоздій заявив про відновлення його судом на посаді голови Наглядової ради "Укргідроенерго"

Окружний адміністративний суд Києва визнав розпорядження Міністерства енергетики та охорони навколишнього середовища про дострокове припинення повноважень голови наглядової ради "Укргідроенерго" Валентина Гвоздія незаконним і відновив його на посаді. Про це Валентин Гвоздій повідомив у своєму пості у Facebook.

"Сьогодні судом відновлено мої повноваження члена Наглядової ради ПрАТ "Укргідроенерго". Оскільки рішення про припинення моїх повноважень було, очевидно, протиправним, його дія була зупинена", - написав Гвоздій.

Він також зазначив, що його випадок став прецедентом, і суд заборонив достроково припиняти повноваження незалежних членів Наглядової ради ПАТ "Укргідроенерго" будь-яким способом, крім того, що передбачений законодавством.

"Нагадаю, незалежного члена Наглядової ради державного підприємства можна звільнити, тільки звернувшись до суду з відповідним позовом. Іншого порядку припинення повноважень законом не передбачено. Це і є гарантією незалежності членів Наглядової ради", - підкреслив Гвоздій.

Голова Наглядової ради також зазначив, що акціонер має право в будь-який момент припинити повноваження члена Наглядової ради, але виключно в передбаченому законом порядку. Такі нюанси корпоративного права, судячи з усього, стали несподіванкою для Міненергоекології, вважає Гвоздій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram