ГоловнаЕкономікаДержава

Фонд держмайна отримав 305 держпідприємств на приватизацію

Зараз підприємства готують до аукціону.

Фонд держмайна отримав 305 держпідприємств на приватизацію
Фото: Сергей Нужненко

Для подальшої приватизації Фонд держмайна отримав 305 державних підприємств із 530 переданих Кабміном. Про це на фейсбуці повідомило Міністерство розвитку економіки з посиланням на заступника міністра економіки Тараса Висоцького.

"305 державних підприємств уже передано у сферу управління Фонду держмайна для подальшої приватизації", - сказано в повідомленні.

Приватизація цих підприємств була темою розмови під час селекторної наради з керівниками аграрних державних підприємств заступника міністра економіки Тараса Висоцького спільно з представниками Фонду держмайна.

Учасники наради обговорили поточну діяльність підприємств, їх інвентаризацію і підготовку підприємств до аукціону на приватизацію.

"Приватизувавши збиткові державні підприємства, ми залучимо інвесторів, які зможуть їхню діяльність зробити ефективною. Завдання Фонду держмайна - підготувати всю необхідну документацію на кожне підприємство для прозорого продажу на електронних торгах", - зазначив Висоцький.

Нагадаємо, 15 січня Кабмін показав проєкт нового списку підприємств, які не підпадають під приватизацію. У список увійшли, наприклад, "Енергоатом", "Укргідроенерго", "Укренерго", "Укроборонпром" з належними йому підприємствами, "Укрхімтрансаміак", Адміністрація морських портів, СхідГЗК, ДП "Документ", поліграфкомбінат "Україна", багато театрів та ін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram