ГоловнаЕкономікаДержава

"Укроборонпром" вирішив проводити закупівлі на суму від 25 тисяч гривень на Prozorro

До кінця року держконцерн розраховує перевести на Prozorro всі підприємства-учасники.

"Укроборонпром" вирішив проводити закупівлі на суму від 25 тисяч гривень на Prozorro
Фото: picjumbo.com

Державний концерн "Укроборонпром" затвердив нове положення про допорогові закупівлі - відтепер закупівлі від 25 тис. гривень будуть обов'язково проводити через Prozorro.

Про це повідомляють на сайті держконцерну.

"Раніше про закупівлі до 1 млн гривень концерн публікував звіти, а закупівлі на допорогах проводив на закритому майданчику. До кінця поточного року плануємо на Prozorro перевести всі підприємства-учасники "Укроборонпрому"", - зазначила директор департаменту закупівель Надія Бігун.

Відзначають також, що з жовтня фахівці департаменту закупівель "Укроборонпрому" і закупівельники його підприємств-учасників розпочали навчання для подальшого успішного проведення тендерів на Prozorro.

Нагадаємо, закон про державні закупівлі, який зобов'язав проводити їх через систему ProZorro, було прийнято в 2016 році. Через неї повинні були проходити всі закупівлі товарів і послуг вартістю від 200 тисяч гривень і закупівлі робіт вартістю від 1,5 млн гривень.

19 вересня Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому нову редакцію закону "Про публічні закупівлі". Законопроєкт передбачає обов'язковість використання системи Prozorro під час закупівлі від 50 тис. гривень. Очікують, що це виведе з тіні понад 250 тис. закупівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram