ГоловнаЕкономікаДержава

Зеленський: товарообіг між Україною та Білоруссю повинен перевищити $6-8 млрд

"Білорусь - наш ключовий торговий партнер", - зазначив президент України.

Зеленський: товарообіг між Україною та Білоруссю повинен перевищити $6-8 млрд
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Білорусь є важливим торговим партнером України, тому країни повинні працювати над збільшенням взаємного товарообігу.

Про це він заявив, виступаючи під час завершальної частини Форуму регіонів у Житомирі, повідомляється на сайті президента.

Зеленський зазначив, що одним з інструментів досягнення цієї мети може бути проведення таких заходів як Форум регіонів

"Така глибинна співпраця стає важливою складовою наших відносин. Доказ цього - підписання в рамках Форуму комерційних контрактів на суму близько $500 млн, а також розширення географії нашої співпраці", - сказав президент.

Окремо Зеленський відзначив початок діяльності українсько-білоруської робочої групи з питань міжрегіональної та транскордонної співпраці.

"Білорусь - наш ключовий торговий партнер. Товарообіг між нашими країнами за минулий рік перевищив $5 млрд. Я згоден з Олександром Григоровичем - ми можемо і повинні подолати позначку $6-8 млрд", - наголосив Зеленський.

Лукашенко також погодився з тим, що Україна є для його країни одним з головних торгових партнерів, і висловився за нарощування взаємного товарообігу.

"Ми готові вести переговори про збільшення постачань нафтопродуктів для ваших підприємств. Вважаю, що в майбутньому треба підтримувати спільні проєкти в цій сфері", - сказав Лукашенко.

Він також нагадав, що Білорусь не тільки експортує свої товари в Україну, але і сама імпортує український метал, сільськогосподарську та харчову продукцію, кормові добавки, ліки та багато іншого.

Нагадаємо, під час другого Форуму регіонів, який триває 3-4 жовтня в Житомирі, Україна і Білорусь підписали 17 угод і контрактів на $543 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram