ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацбанк відтермінував перехід на IBAN до 12 січня 2020

Рішення прийняли на прохання Державної казначейської служби.

Нацбанк відтермінував перехід на IBAN до 12 січня 2020

Національний банк продовжив до 12 січня 2020 року перехідний період у впровадженні міжнародного стандарту банківського рахунку IBAN.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Таке рішення в Нацбанку прийняли на прохання Державної казначейської служби.

"У зв'язку зі зверненням Державної казначейської служби України для забезпечення виконання бюджетних програм в повному обсязі Національний банк прийняв рішення про продовження до 12 січня 2020 можливості заповнення кількох реквізитів в документах на переказ коштів", - повідомили в Нацбанку.

Тобто аж до 12 січня 2020 банки будуть приймати до виконання документи на переказ коштів, в яких заповнені або кілька реквізитів "Код банку" і "Рахунок", або рахунок за стандартом IBAN, а з 13 січня 2020 року - тільки рахунок за стандартом IBAN.

В Україні почали вводити IBAN з 5 серпня. Номер банківського рахунку за стандартом IBAN складається з 29 символів у такій послідовності:

- код країни (UA);

- контрольний розряд (2 цифри);

- код банку (6 цифр);- рахунок (довжина номера рахунку не фіксується, до 31 жовтня 2019 він може бути від 5 до 14 символів, з 1 листопада - від 5 до 19 символів).

Таким чином, в новому стандарті банківських рахунків за номером рахунку можна буде визначити банк, в якому цей рахунок відкрито.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram