ГоловнаЕкономікаФінанси

У Києві пройшло перше засідання за позовом Коломойського про повернення ПриватБанку

Оголошено перерву до 1 жовтня.

У Києві пройшло перше засідання за позовом Коломойського про повернення ПриватБанку
Фото: delo.ua

Господарський суд Києва 24 вересня розпочав розгляд по суті позову колишніх акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського і Triantal Investments Ltd. про визнання недійсним договору купівлі-продажу банку, який було підписано під час націоналізації в 2016 році.

Рішення на першому засіданні винесено не було. Наступне відбудеться 1 жовтня, повідомили в НБУ.

Рішення про націоналізацію ПриватБанку було схвалено 18 жовтня 2016 року через "дірки" в його капіталі. За оцінкою Національного банку, весь корпоративний портфель ПриватБанку перед націоналізацією становили інсайдерські кредити, тобто видані структурам, пов'язаним з колишніми акціонерами, основні з яких - це Коломойський і його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов.

Кабінет Міністрів вирішив забрати ПриватБанк у 100% державну власність. Міністерство фінансів стало його власником усього за 1 гривню.

Передача ПриватБанку в держвласність стала гарантією його докапіталізації, на яку згодом держава витратила 155 млрд гривень.

Нагадаємо, в квітні українські суди ухвалили відразу три судові рішення на користь Коломойського у справі ПриватБанку.

18 квітня Окружний адмінсуд визнав незаконною націоналізацію банку, 19 квітня він же скасував рішення про список інсайдерів ПриватБанку, а 20 квітня Печерський суд скасував особисте зобов'язання Коломойського за кредитами рефінансування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram