ГоловнаЕкономікаФінанси

Апеляційний суд скасував рішення суду Баришівки стосовно Рожкової

Непорозуміння з відстороненням заступниці голови НБУ припинено.

Апеляційний суд скасував рішення суду Баришівки стосовно Рожкової
Фото: пресс-служба НБУ

Київський апеляційний суд 23 вересня задовольнив скаргу Національного банку і скасував постанову Баришівського районного суду Київської області від 11 червня, яким першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій заборонялося виконувати свої посадові обов'язки.

Про це йдеться на сайті НБУ.

"Ми вітаємо рішення Київського апеляційного суду, адже воно повністю відповідає законодавству України. У своїй апеляційній скарзі ми вказали на грубі порушення норм процесуального та матеріального права, які допустив суд першої інстанції, прийнявши своє рішення. Подібні дії наочно демонструють слабкість недореформованої судової системи, коли будь-яка особа без перевірки документів і суті позову може подати заяву в суд і отримати рішення, яке буде блокувати роботу будь-якого державного органу", - прокоментував рішення апеляційної інстанції начальник управління претензійно-позовної роботи НБУ Віктор Григорчук.

У своїй апеляційній скарзі НБУ звертав увагу на те, що суд не має права встановлювати Національному банку і членам його правління заборону виконувати повноваження; і що законодавством не передбачена можливість припинення, призупинення або заборони здійснення повноважень заступника голови Нацбанку "за рішенням суду".

Нагадаємо, що справа про відсторонення Рожкової виявилася в Баришівському районному суді після того, як житель цього селища нібито написав хвалебну замітку на її адресу на "жовтому" сайті. Іншого жителя Баришівки ця стаття обурила, і він вирішив оскаржити викладене в суді, вбачаючи у твердженнях автора порушення своїх прав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram