ГоловнаЕкономікаДержава

Fitch назвало умови нової угоди між Україною та МВФ

Серед зобов'язань України може бути нове законодавство, що посилює нагляд за фінансовим сектором.

Fitch назвало умови нової угоди між Україною та МВФ
Фото: www.profi-forex.org

Нова угода України з Міжнародним валютним фондом, ймовірно, міститиме контрольні структурні показники. Про це йдеться в огляді міжнародного агентства Fitch Ratings.

За прогнозами аналітиків, серед зобов'язань України можуть бути нове законодавство, що посилює нагляд за фінансовим сектором (закон про "спліт"), розвиток ринку сільськогосподарських земель, стійкий прогрес і відчутні результати в боротьбі з корупцією, прогрес у приватизації та створення ринкового механізму для внутрішніх цін на газ.

Серед ризиків нової програми Fitch Ratings вказує поганий послужний список України під час завершення попередніх програм, а також потенційно негативні судові рішення, які призведуть до скасування реформ, наприклад, щодо "Приватбанку".

Крім того, аналітики агентства відзначають ризики реалізації реформ через потенційну фрагментацію представництва президента в Раді в разі політичних розбіжностей щодо політичних пріоритетів або тиску досі впливових корпоративних інтересів.

Раніше повідомлялося, що Fitch підвищило рейтинг України до "B" з позитивним прогнозом.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що нова програма кредитування МВФ буде, можливо, останньою. Також повідомлялося, що місія МВФ має намір відвідати Україну з 10 по 24 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram