ГоловнаЕкономікаДержава

Наприкінці року Україна почне закуповувати газ із Євросоюзу за гроші ЄБРР

Орієнтовна вартість цього проєкту - 120 млн євро.

Наприкінці року Україна почне закуповувати газ із Євросоюзу за гроші ЄБРР
Фото: Радио Свобода

Україна має намір в останньому кварталі цього року почати закуповувати природний газ із країн Євросоюзу за кредитні кошти ЄБРР. Про це повідомляє НАК "Нафтогаз України".

"Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" має намір використовувати кошти кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку (далі - Банк) для проєкту покриття розриву між закупівлею і реалізацією природного газу", - сказано в заяві підприємства.

Цей проєкт має орієнтовну вартість до 120 млн євро і передбачає придбання газу для України через інтерконектор з ЄС. Початок попереднього відбору за цими договорами очікується в кінці третього кварталу 2019 року. Дата завершення проекту - 1 квітня 2020 року.

У "Нафтогазі" також зазначили, що контракти, які будуть фінансуватися за рахунок кредитних коштів ЄБРР, регулюються політикою і правилами закупівель Банку, спираються на стандартні процедури і практики закупівель газу в країнах ЄС і будуть відкриті для фірм з будь-якої країни.

Нагадаємо, 4 вересня віцепрезидент Європейської комісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович обговорив з міністром енергетики Олексієм Оржелем анбандлінг НАК "Нафтогаз України" і тристоронні переговори між Україною, Росією і Євросоюзом з питання транзиту газу через Україну в країни ЄС.

Він назвав цю розмову продуктивною і похвалив Оржеля за багатий досвід у сфері енергетики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram