ГоловнаЕкономікаБізнес

Київський забудовник отримав 0,7 га на березі Русанівського каналу, купивши там гараж

На ділянці планують побудувати 25-поверховий житловий комплекс.

Київський забудовник отримав 0,7 га на березі Русанівського каналу, купивши там гараж
Фото: facebook.com/CH.Kyiv

Київська міська рада 2018 року здала в оренду на 15 років земельну ділянку площею майже 0,7 га на березі Русанівського каналу для будівництва житлового комплексу. Підставою для передачі землі стало те, що компанія-орендар купила там гараж площею 25 кв. м.

Про це йдеться в повідомленні столичної прокуратури, котра подала до Господарського суду Києва вимогу скасувати цю сумнівну оборудку.

Вартість цієї ділянки на вулиці Євгена Сверстюка оцінюють у 55 млн гривень.

Йдеться про рішення Київради від 6 червня 2018 року №883/4947 "Про передачу земельної ділянки ТОВ «РУСАНІВКА ІНВЕСТ» на ул. Євгена Сверстюка, 54 в Дніпровському районі м. Києва для будівництва житлового комплексу з прибудованим дошкільним закладом і пунктом централізованої системи пожежного спостереження".

На цій ділянці планують до третього кварталу 2022 року збудувати 25-поверховий ЖК Rusaniv Residence майже на 400 квартир. Вартість однокімнатного житла там починається з 850 тисяч гривень.

"Русанівка Інвест" виступає замовником проєкту, девелопер - компанії Perfect Group і Citex Development.

Perfect Group пов'язують з відомим забудовником Дмитром Ісаєнком. Це ексчиновник Міноборони і Мінрегіону, який пройшов у нову Верховну Раду за списками "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram