ГоловнаЕкономікаФінанси

НАБУ через суд запросило у ПриватБанку всю документацію про юррадників

Банк сподівається, що Бюро гарантує конфіденційність вилучених документів.

НАБУ через суд запросило у ПриватБанку всю документацію про юррадників
Фото: Сергей Нужненко

ПриватБанк отримав постанову українського суду з вимогою надати детективам Національного антикорупційного бюро всі документи про підстави та умови отримання послуг від юридичних радників та інших консультантів.

Про це повідомили "Інтерфаксу-Україна" в банку.

Постанова суду надійшла 26 липня, наступного дня після завершення слухання справи проти колишніх акціонерів в Апеляційному суді Англії і Уельсу.

Підставою для слідчих дій детективів стали заяви 2017-2018 років від народних депутатів Ради VIII скликання Олександра Дубініна і Віталія Купрія, які теж пов'язані з колишніми акціонерами ПриватБанку.

"Провадження у їхніх скарг були зупинені слідчими органами ще 2017 року, але з невідомих причин відновлені влітку 2019 року", - зазначили в ПриватБанку.

Детективи НАБУ наполягали на терміновому вилученні документів, оскільки нібито виникла "реальна загроза зміни або знищення документів". У банку також здивовані, що суд беззаперечно погодився з думкою детективів, що ПриватБанк нібито порушив Закон "Про державні закупівлі", хоча його дія на комерційні банки не поширюється.

Одночасно ПриватБанк був повністю виключений із судового процесу і позбавлений будь-якої можливості подати свою позицію і докази в суді, тоді як винесена постанова оскарженню не підлягає, вказали у фінустанові.

"ПриватБанк виконує рішення суду і готовий надати слідству всі витребувані документи. У той самий час банк звертається до керівництва НАБУ з проханням об'єктивно і неупереджено дослідити реальні причини та обставини цієї справи", - підкреслили у фінустанові.

Банк також закликає керівництво НАБУ гарантувати захист адвокатської таємниці та конфіденційність вилучених документів, оскільки витік інформації може підірвати захист інтересів банку в судах України, США, Великої Британії та Кіпру, де ПриватБанк бореться за відшкодування збитків, заподіяних йому в період до націоналізації, на загальну суму понад $6 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram