ГоловнаЕкономікаБізнес

Американська Frontera оскаржила результати конкурсу УРП на українському шельфі

Відповідачами виступають Міжвідомча комісія з УРП і Міненергетики України.

Американська Frontera оскаржила результати конкурсу УРП на українському шельфі

Компанія Frontera Resources (США, Х'юстон) 1 серпня оскаржила в Окружному адміністративному суді результати конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції (УРП) на розробку вуглеводневої ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря.

Про це повідомляє Еnkorr із посиланням на ОАСК.

Зазначають, що Frontera Resources заявила про забезпечувальні заходи до подачі позову по суті. Відповідачами виступають Міжвідомча комісія з УРП і Міненергетики України. До справи залучені також Кабінет Міністрів і інші учасники конкурсу - Trident Acquisitions Corp і "Укрнафтобуріння".

Frontera Resources виступала ініціатором проведення УРП-конкурсу на ділянку "Дельфін".

Frontera Resources Corporation заснована в США 1996 року. Компанія займається розвідкою і видобутком газу і нафти. У 2016 році вона підписала меморандуми про співпрацю з "Укргазвидобуванням" і заснувала представництво в Україні. Основні активи компанії зосереджені в Грузії.

12 квітня 2019 року український уряд оголосив конкурс на розробку ділянки "Дельфін" терміном на 50 років. Згідно з умовами конкурсу, термін подачі заявок на участь у ньому становив 60 днів, що на 30 днів менше від терміну, відпущеного для подачі заявок на конкурс стосовно 12 ділянок на суші. Заявки подали чотири компанії: американська Trident Acquisitions Corp, американська Frontera Resources Corporation, підконтрольне Державній нафтові компанії Азербайджанської Республіки (SOCAR) Caspian Drilling International Ltd і одна з найбільших приватних газовидобувних компаній в Україні "Укрнафтобуріння".

CEO і один з акціонерів американської Trident Acquisitions Corp. Ілля Пономарьов 26 липня повідомив, що міжвідомча комісія визнала очолювану ним компанію переможцем конкурсу. Остаточне рішення повинен затвердити Кабінет Міністрів.

27 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив про намір запропонувати уряду розглянути можливість оголошення нового конкурсу на розробку цієї ділянки. Його ініціативу підтримав секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк.

Нагадаємо, що 2012 року відбувся конкурс на укладення угоди про розподіл продукції зі Скіфської ділянки на шельфі Чорного моря, його переможцем став консорціум на чолі з ExxonMobil Exploration and Production Ukraine B.V. (40%, оператор), Shell (35%), австрійською OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) і НАК "Надра України" (10%).

Видобуток так і не почався через російську окупацію Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram