ГоловнаЕкономікаДержава

НАЗК розподілило бюджетні гроші на фінансування партій у ІІІ кварталі

Фінансування отримали шість політичних сил.

НАЗК розподілило бюджетні гроші на фінансування партій у ІІІ кварталі
Фото: Podrobnosti.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції надало шістьом парламентським партіям державне фінансування їх статутної діяльності в III кварталі 2019 року. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Партія "Народний фронт" отримає 36,36 млн гривень; "Європейська солідарність" (перейменована партія "Блок Петра Порошенка") - 35,84 млн гривень; Радикальна партія Олега Ляшка - 12,23 млн гривень; ВО "Батьківщина" - 9,33 млн гривень; "Самопоміч" - 32,16 млн гривень.

Партія "Опозиційний блок" у III кварталі отримає кошти з держбюджету в розмірі 50% (за ІІ та ІІІ квартали) загальної суми щорічного держфінансування для партії - 30 млн 979,4 тис. грн, оскільки раніше НАЗК приймало рішення про неперерахування коштів держфінансування у другому кварталі.

НАЗК також повідомило партії, які набрали 2% голосів виборців, що рішення про надання фінансування або відмову у фінансуванні будуть прийняті впродовж 5 днів після офіційного оголошення результатів виборів, за умови подання довідки про те, що партія відкрила окремий рахунок у національній валюті. Партія може відмовитися від державного фінансування.

Нагадаємо, за підсумками опрацювання електронних протоколів до парламенту пройшли "Слуга народу", "ОП За життя", "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "Голос".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram