ГоловнаЕкономікаБізнес

Основний імпортер трубопровідного дизелю з Росії заявив, що зупиняє свої постачання

Група заявила, що нові мита роблять імпорт невигідним.

Основний імпортер трубопровідного дизелю з Росії заявив, що зупиняє свої постачання
Фото: wexlerglobal.com

Компанія Wexler Group, яка є найбільшим імпортером трубопровідного дизеля з Росії, заявила про зупинку постачань з 1 серпня через запровадження спецмит.

Про це йдеться в заяві компанії.

Wexler заявила, що спецмита роблять подальші постачання палива трубопровідним транспортом економічно недоцільними.

У той самий час Wexler заявив, що компанія активно "диверсифікує джерела і способи постачання".

Профільне видання enkorr з посиланням на "Консалтингову групу А-95" пише, що імпорт з Росії по трубопроводу "ПрикарпатЗахідтранс" здійснюють понад 10 імпортерів. На українські компанії групи Wexler ("Анвітрейд", "Оптимусойл" і "Термінал ойл") у першому півріччі 2019 року припало 35% - 342 тисячі з 985,5 тисяч тонн.

Окрім Wexler, великими імпортерами російського ДП по трубопроводу є ОККО, WOG, Glusco, "Альянс Енерго Трейд". Їхні плани "трубопровідного" імпорту в серпні поки що невідомі.

Нагадаємо, що з 1 серпня на імпорт дизпалива з Росії трубопровідним транспортом застосовуватимуть спеціальне мито в розмірі 3,75% від митної вартості товару. З 1 жовтня його підвищать до 4%.

Постачання ДП з Росії по трубопроводу "ПрикарпатЗахідтранс" (на які запроваджують мито) 2018 року склали 1 984,4 тис. т (30% балансу українського ринку), в першому півріччі 2019 року - 985,5 тис. т (31%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram