ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ проводить обшук у київському офісі "Богдан Моторс"

У корпорації зазначили, що мова йде про реструктуризацію кредиту, яка була відкритою.

НАБУ проводить обшук у київському офісі "Богдан Моторс"
Фото: НАБУ

Співробітники Національного антикорупційного бюро проводять обшуки в офісі компанії "Богдан Моторс" на Рибальському півострові в Києві.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело.

"Обшуки проходять у рамках так званої справи Укрексімбанку", - сказав він.

Інше джерело повідомило, що обшуки проходять також і в банку.

У корпорації "Богдан Моторс" агентству підтвердили факт проведення обшуків у київському офісі і вкотре назвали їх політично мотивованими, заявивши про повну необґрунтованість обвинувачення.

У корпорації зазначили, що мова йде про реструктуризацію кредиту, яка була відкритою.

"Ми неодноразово відкрито говорили про те, що кредит брався для будівництва заводів, але в умовах катастрофічного обвалу авторинку, фінансової кризи, девальвації гривні, відсутності держпідтримки і фінансування це призвело до того, що компанія була не в змозі обслуговувати кредит - і банк пішов назустріч", - розповів прессекретар корпорації Сергій Красуля.

У "Богдан Моторс" також заявили, що постійні обшуки ставлять під загрозу виконання корпорацією виграних на конкурсах контрактів про постачання автобусів і тролейбусів муніципалітетам, які закуповують їх за кредитні кошти ЄБРР.

АТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс" об'єднує виробничі активи одного з провідних українських автовиробників - корпорації "Богдан" (автобусно-тролейбусний завод у Луцьку і завод легкових авто в Черкасах).

Нагадаємо, раніше НАБУ вилучило документи під час обшуків у спортивному клубі "5 елемент" і в автомобільній компанії "Богдан Моторс". "Богдан" заявив, що вважає обшуки політичним тиском.

У 2018 році "Богдан Моторс" реструктуризував заборгованість у розмірі 1,3 млрд гривень перед Укрексімбанком на 13 років.

За даними ЗМІ, корпорація "Богдан Моторс" контролюється колишнім заступником секретаря РНБО Олегом Гладковським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram