ГоловнаЕкономікаДержава

Будівля Мінрегіону пройде термомодернізацію

Українські держоргани споживають значно більше енергії, ніж європейські.

Фото: facebook.com/zubko.gennadiy

Офіс Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ на вулиці Великій Житомирській пройде термомодернізацію в рамках програми енергоефективності в будівлях в органах влади.

Про це повідомив голова міністерства, віцепрем'єр Геннадій Зубко у фейсбуці.

Проєкт складається з двох етапів.

Перший передбачає енергоаудит, упровадження системи енергетичного моніторингу, модернізацію індивідуального теплового пункту, реконструкцію систем електропостачання з використанням альтернативних джерел енергії, установку інформаційної панелі і велогенераторів. Другий етап - реконструкція системи вентиляції з використанням рекуператорів і системи опалення, реконструкція системи освітлення, утеплення покрівлі, установка зовнішніх жалюзей на східному фасаді.

Фото: facebook.com/zubko.gennadiy

"У результаті розраховуємо економити електричну і теплову енергії на суму понад 300 тисяч гривень на рік. Далі будемо масштабувати проєкт на всі будівлі державних органів влади. В Україні близько 77 тисяч установ, що фінансуються з бюджетів усіх рівнів. Середнє енергоспоживання державної установи становить 210-300 кВт-год/м2 - в рази більше, ніж у європейських країнах. Наприклад, 120-160 кВт-год/м2 - у Польщі (удвічі), 50-100 кВт-год/м2 - у Німеччині (вчетверо) і 30-60 кВт-год/м2 - у Швеції (увосьмеро)", - написав Зубко.

️"Хочеш змінити щось на краще, почни із себе", - додав віцепрем'єр.

Фото: facebook.com/zubko.gennadiy

Партнером програми енергоефективності будівель органів виконавчої влади виступає німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram