ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрпошта" відкрила доставку для замовників торгів на ProZorro в тестовому режимі

Під час оформлення спеціальної заявки замовник отримає інформацію про ціни від чотирьох логістичних компаній і зможе вибрати найвигідніший варіант доставки.

"Укрпошта" відкрила доставку для замовників торгів на ProZorro в тестовому режимі
Фото: Укрпошта

З 13 червня акціонерне товариство "Укрпошта" в тестовому режимі відкрило доставку товарів для замовників торгів на майданчиках системи електронних закупівель ProZorro. Про це повідомляє прес-центр "Укрпошти".

Учасники торгів можуть вибирати доставку товарів через "Укрпошту" або інші поштово-логістичні компанії.

"Спочатку вибрати доставку можна на zakupki.prom.ua, izi.trade, e-tender.ua, а пізніше й на інших платформах системи електронних закупівель Prozorro", - сказано в повідомленні.

Для оформлення доставки замовник торгів повинен надіслати заявку і протягом доби отримати від чотирьох логістичних компаній інформацію про ціну.

Після цього він зможе вибрати найвигіднішу для себе пропозицію.

"Укрпошта" однією з перших почала працювати з Prozorro як замовник. Ми не мали проблем з відправленням, тому що є логістичною компанією. А в інших замовників давно було запропоновано вибрати спосіб доставки відразу в системі торгів. Зараз у них буде можливість відразу оцінити вартість у різних операторів і вибрати найвигідніші умови доставки", - сказала директор департаменту розвитку бізнесу з корпоративними клієнтами "Укрпошти" Анна Колесова.

Вона також зазначила, що ця опція здатна спростити доставку товарів замовників на Prozorro і розширити можливості для розвитку бізнесу в найвіддаленіших куточках України, оскільки "Укрпошта" має понад 11 тис. відділень.

Нагадаємо, з 25 квітня в тестовому режимі на Prozorro запрацював державний інтернет-магазин. Тепер державні замовники зможуть окремі ліки та медичні препарати купувати там, як у звичайному інтернет-магазині.

Весь процес закупівель буде схожий на замовлення через Amazon, проте електронні каталоги будуть поширюватися тільки на закупівлі до 200 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram