ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР інвестує в Маріуполь €18 млн на закупівлю тролейбусів

Також було підписано меморандум про взаєморозуміння за програмою "Зелені міста".

ЄБРР інвестує в Маріуполь €18 млн на закупівлю тролейбусів
Фото: mariupolrada.gov.ua

Маріупольська міськрада підписала договір гарантії з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) на кредит розміром у €18 млн. Про це зазначено в прес-центрі міськради.

Із загального обсягу інвестицій €15 млн становитиме кредит, а €3 млн - гранти.

Крім закупівлі тролейбусів, за ці гроші буде проведено реконструкцію депо і контактної мережі на одному з центральних проспектів Маріуполя.

Всі кошти будуть надані комунальному підприємству "Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління" (МТТУ), а міськрада, згідно з договором, виступить гарантом за кредитними зобов'язаннями МТТУ перед ЄБРР.

За словами мера Маріуполя Вадима Бойченка, за три роки муніципальний парк поповнився на 113 одиниць транспорту.

Також Бойченко підписав меморандум про взаєморозуміння за програмою "Зелені міста".

Програма банку "Зелені міста" передбачає допомогу у розвитку "зеленого" планування міст та інвестицій в інфраструктуру, необхідних для реагування на виклики у сфері міської екологічної інфраструктури. Учасниками цієї програми також є Львів і Київ.

ЄБРР займатиметься пошуком грантового фінансування для покриття вартості послуг експертів та консультацій, які допомагатимуть Маріуполю в розробці плану дій "Зелене місто".

Крім цього, міськрада Маріуполя та ЄБРР будуть співпрацювати в підготовці, фінансуванні і реалізації проекту модернізації інфраструктури твердих побутових відходів, мета якого - рекультивація існуючих полігонів, будівництво нового полігону і заводу з переробки твердих побутових відходів (ТПВ).

Нагадаємо, 11 квітня 2019 року Київська міська рада дозволила комунальним підприємствам "Київський метрополітен" і "Київпастранс" під свою гарантію залучити €50 млн і відповідно €60 млн кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку на закупівлю трамваїв і вагонів метро. Цей кредит дозволить закупити до 50 вагонів метро і 40 трамвайних вагонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram