ГоловнаЕкономікаДержава

"Запуск рейсів до столиці - це планомірний прогрес і розвиток Миколаївського аеропорту", - Савченко Актуально

"Запуск рейсів до столиці - це планомірний прогрес і розвиток Миколаївського аеропорту", - Савченко
Фото: пресс-служба

Миколаївський міжнародний аеропорт продовжує розвиток - крок за кроком відбувається повноцінне відновлення роботи підприємства. У цьому питанні є підтримка Президента України Петра Порошенка і Міністерства інфраструктури України. Аеропорт вже виконує міжнародні авіарейси, а незабаром - вже в травні - запустяться і внутрішні перевезення. Триває комплектація аеродрому необхідною технікою, що ще більше розширює потенціал аеропорту. Про це говорить голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко.

Так, уже в травні з миколаївського аеропорту можуть здійснюватися рейси до столиці. Про це розповів Олексій Савченко під час виїзної наради в Миколаєві за участю міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

За словами очільника області, відповідної домовленості було нещодавно досягнуто з авіапідприємством "Мотор Січ". "Завдяки підтримці міністра інфраструктури Володимира Омеляна ми отримали можливість поспілкуватися з компанією "Мотор Січ" щодо запуску регулярних авіаперевезень за маршрутом "Миколаїв-Київ-Миколаїв". Наразі облдержадміністрація спільно з владою міста та керівництвом аеропорту відпрацьовує низку питань у цьому напрямку. І є надія, що вже з травня Миколаївський міжнародний аеропорт буде здійснювати рейси до Києва", - прокоментував Олексій Савченко.

Крім того, підприємство "Миколаївський міжнародний аеропорт" закупило сучасний деайсер. Про це безпосередньо повідомив в.о. директора підприємства Федір Барна. Деайсер призначений для обробки літаків антиобледенілою рідиною. Техніка має закриту кабіну, що дозволяє персоналу виконувати роботу за будь-яких погодних умов.

"Деайсер допомагає заробляти аеропорту, адже послуга з обробки літака антиобледенілою рідиною оплачується авіакомпаніями окремо. Вартість одного літра спеціальної рідини становить приблизно 4 євро. В результаті, в зимовий період, аеропорт надає 1 послугу і має додатковий заробіток", - каже Федір Барна.

Нагадаємо, в 2017-2018 роках, після тривалої перерви, в Миколаївському міжнародному аеропорту була проведена реконструкція стратегічних об'єктів (відремонтовано злітно-посадкову смугу, відновлено перон, частковий ремонт будівлі аеровокзалу) і відновлено роботу виробничих служб (відновлення систем навігації, діє служба авіаційної безпеки).

В області діє Програма розвитку аеропорту на 2017-2020 роки, підтримана депутатами Миколаївської обласної ради, завдяки якій забезпечується стабільна робота підприємства. Зараз технічні можливості аеропорту дозволяють приймати всі типи повітряних суден цивільної авіації.

Крім того, продовження модернізації КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" увійшло до переліку регіональних проектів, реалізація яких запланована в рамках сформованого Перспективного плану розвитку Миколаївщини на 2019-2021 роки.

Проект модернізації передбачає оновлення аеропорту, вдосконалення систем навігації та метеоспостереження для роботи в складних погодних умовах, облаштування аеровокзалу. Уже після завершення всіх робіт аеропорт зможе приймати близько 45 літаків на день і обслуговувати до 1200 пасажирів на годину.

На міжвідомчій комісії з оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть фінансуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, що відбулася 21 березня, було прийнято до фінансування 41,5 млн грн коштів ДФРР на реконструкцію і технічне переоснащення радіотехнічних засобів посадки КП "Миколаївський міжнародний аеропорт".

На сьогодні Миколаївський міжнародний аеропорт на постійній основі обслуговує міжнародне сполучення з Єгиптом, а з травня цього року відкривається сполучення з Туреччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram