ГоловнаЕкономікаБізнес

Акціонери "Укрнафти" вирішили звільнити голову правління Роллінса

Британець залишить посаду керівника компанії з 30 квітня.    

Акціонери "Укрнафти" вирішили звільнити голову правління Роллінса
Фото: ukrnafta.com

Збори акціонерів "Укрнафти" 28 березня вирішили достроково припинити повноваження голови правління Марка Роллінса та призначити замість нього тимчасовим виконувачем Олега Геза.

Про це пише профільне видання enkorr з посиланням на учасника зборів.

Роллінс покине посаду керівника компанії з 30 квітня. З 1 травня і до обрання нового голови правління його обов'язки виконуватиме Олег Гез.

Найсуперечливішим питанням було надання згоди на купівлю НАК "Нафтогаз України" 4 млрд куб. м газу в "Укрнафти", з яких 2 млрд кубометрів - це спірний газ, видобутий 2006 року, і 2 млрд кубометрів - газ, який "Укрнафта" видобуде в майбутньому.

27 березня Кабінет міністрів зобов'язав "Нафтогаз" узгоджувати з урядом будь-які операції з відчуження або придбання активів "Укрнафти", проте на зборах акціонерів це розпорядження №176 не обговорювалося. За купівлю "Нафтогазом" газу компанії "Укрнафта" проголосували і представники "Нафтогазу", і представники групи "Приват".

Раніше "Нафтогаз" пояснював, що хоче заплатити "Укрнафті" 35-40 млрд грн за газ для того, щоб вона мала гроші для погашення її податкового боргу, який перевищує 32 млрд грн (з урахуванням пені і штрафів).

Також на зборах акціонерів було оновлено склад наглядової ради та змінено статут, який наділяє наглядову раду розширеними повноваженнями.

Нагадаємо, попередній менеджмент "Укрнафти" на чолі з бельгійцем Пітером Ванхеке отримував мільйони доларів від фірм, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським, за ухвалення рішень на його користь.

2015 року з метою виведення компанії з-під контролю групи "Приват" був призначений Марк Роллінс.

НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", ще 42% володіють компанії групи "Приват" Ігоря Коломойського та його партнерів.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram