ГоловнаЕкономікаДержава

Зниження ціни на газ не буде, - Коболєв

Ні президент, ні парламент не зможуть змінити підписану з МВФ угоду.

Зниження ціни на газ не буде, - Коболєв
Фото: Макс Левин

Уряд не зможе знизити ціну на газ для населення, оскільки ринкова вартість газу - одна з головних умов співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Про це заявив голова "Нафтогазу України" Андрій Коболєв в ефірі "5 каналу".

Чиновник наголосив, що, незважаючи на обіцянки кандидатів у президенти знизити ціну на газ, у президента немає таких повноважень, але навіть після парламентських виборів цього не станеться.

"Зниження ціни на газ, на мою думку, буде неможливим з тієї простої причини, що це - головна умова співпраці з Міжнародним валютним фондом. Якщо хтось думає, що може змінити ці умови, передомовитися ... Згадуючи кар'єру пані Тимошенко, вона так само домовилася з МВФ про підвищення ціни на газ. Тому вважаю, що ніякого зниження ціни на газ не буде, тому що це економічно неправильно, це унеможливить нашу співпрацю з міжнародними партнерами, і це не потрібно. Якщо в частини населення недостатньо коштів, щоб платити за газ, то система монетизованих субсидій - це оптимальний варіант, як показала практика всіх західних країн", - сказав Коболєв.

За його словами, людям буде вигідніше отримувати субсидію, економити газ і розпоряджатися зекономленими коштами на власний розсуд.

Нагадаємо, згідно з меморандумом між Україною та МВФ у рамках нової програми співпраці, ціна на газ для населення повинна знову підвищитися з 1 травня 2019 року. Регулювання має бути скасовано до 1 травня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram