ГоловнаЕкономікаБізнес

Насалик: імпортоване в Україну білоруське вугілля - не з ОРДЛО

"Це може бути реекспорт через Росію".

Насалик: імпортоване в Україну білоруське вугілля - не з ОРДЛО
Игорь Насалик
Фото: inforesist.org

Міністр енергетики та вуглепрому Ігор Насалик упевнений, що енергетичне вугілля, яке 2018 року імпортувала Україна з Білорусі, видобуте не в шахтах окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це він сказав журналістам у вівторок.

21 лютого було оприлюднено дані Белстату, згідно з якими експорт кам'яного вугілля з Білорусі в Україну виріс за 2018 рік у 980 разів, антрациту - в 340 разів. При цьому Білорусь не має власних родовищ кам'яного вугілля і антрациту.

Насалик вважає, що з Білорусі в Україну могло надходити російське вугілля.

"Це може бути реекспорт через Росію, одне я точно можу сказати - це не з непідконтрольної території Луганської та Донецької області. Свого часу у нас було закрите засідання, де зібралися міністерство і теплові генерації. Було сказано, що якщо хтось купить такий вид вугілля, це легко перевірити, на якій шахті його видобували - то це буде бойкот не тільки міністерства, а також всіх енергогенеруючих компаній", - сказав він.

Нагадаємо, що Україна через російську окупацію втратила на Донбасі 115 зі 150 вугільних шахт. У зв'язку з цим країна зіткнулася з дефіцитом вугілля, який змушена покривати імпортними постачаннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram