ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін вніс РНБО пропозицію про нові санкції проти російських громадян і компаній

Пропозиція МінТОТ включає причетних до незаконних розкопок, до будівництва Кримського моста і роботи "Кримського титану".

Кабмін вніс РНБО пропозицію про нові санкції проти російських громадян і компаній
Фото: Крапка

Кабінет міністрів України схвалив і вніс на розгляд Ради національної безпеки і оборони чергові пропозиції щодо застосування санкцій до фізичних та юридичних осіб Росії. Кабмін прийняв пропозицію МінТОТ, повідомляє прес-служба міністерства.

Обмежувальні заходи застосовуються до низки фізичних і юридичних осіб, які створюють реальні або потенційні загрози національним інтересам України, порушують інтереси суспільства і держави, призводять до завдання майнових втрат, створюють перешкоди для повноцінного здійснення громадянами України належних їм прав і свобод.

Зокрема, пропонується застосувати санкції до 23 фізичних осіб, які були залучені до проведення незаконних археологічних пошукових робіт на об'єктах культурної спадщини або які взяли участь у заходах, спрямованих на легітимізацію незаконної окупації АР Крим та м. Севастополя.

Також санкції пропонується застосувати до деяких російських підприємств і підприємств з країн Європи, які

забезпечують діяльність ТОВ "Титанові інвестиції" в Армянську на території Криму до 14 юридичних осіб, залучених до постачання матеріалів, обладнання та послуг для заводів оборонно-промислового комплексу РФ на тимчасово окупованих територіях; до деяких юридичних осіб, залучених до організації перевезень через порти "Темрюк"," Кавказ " і Керченську поромну переправу.

Крім того, пропонується вжити санкційних заходів до деяких фізичних осіб, які є керівниками/засновниками юросіб, залучених до незаконного будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

Введення санкцій до всіх причетних юридичних і фізичних осіб унеможливить економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами ЄС і США, що надалі сприятиме поверненню окупованих територій в правове поле України.

Нагадаємо, раніше сьогодні Кабмін продовжив ще на рік заборону на ввезення російських товарів, введену в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram