ГоловнаЕкономікаДержава

В Україну найближчим часом приїде технічна місія МВФ

Южаніна сподівається на продовження переговорів з МВФ про податок на виведений капітал.

В Україну найближчим часом приїде технічна місія МВФ
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради, голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна сподівається на продовження переговорів з Міжнародним валютним фондом про податок на виведений капітал. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Хоча активісти й експерти вже відмовляються від боротьби за податок на виведений капітал і переключили свої зусилля на пошук "зради", Президент України наполегливо продовжує роботу з МВФ щодо просування цього законопроекту. Під час переговорів з директором-розпорядником фонду Крістін Лагард Президент домовився про прибуття в Україну найближчим часом технічної місії МВФ", - написала депутат.

Під час місії з'являться нові можливості відпрацювання узгодженої редакції законопроекту про податок на виведений капітал і, відповідно, можливості для його прийняття.

"Ми прийшли до розуміння, що в жодному разі не можна було впроваджувати податок з 1 січня 2019 року, адже його успішному впровадженню має передувати велика підготовча робота з боку Національного банку, Державної фіскальної служби та інших органів виконавчої влади", - додала Южаніна.

Нагадаємо, Міністерство фінансів вважає, що введення податку на виведений капітал на цей момент можливе лише для малого і середнього бізнесу з річним доходом до 200 млн гривень.

Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді замінити податок на прибуток податком на виведений капітал.

Про це йдеться в законопроекті №8557, зареєстрованому в парламенті 5 липня. Світовий банк не підтримує цю заміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram