ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ порушив справу проти мобільних операторів за 4-тижневі тарифні плани

Компанії заявили, що це не абонплата, а "плата за пакет послуг".

АМКУ порушив справу проти мобільних операторів за 4-тижневі тарифні плани
Фото: Politeka

Антимонопольний комітет відкрив справу проти "великої трійки" мобільних операторів України за переведення тарифних планів з місячного на 28-денний облік.

Про це у фейсбуці повідомила державний уповноважений АМКУ Марія Процишен.

АМКУ вважає, що в діях операторів є ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

"У своїх поясненнях оператори заявили, що законодавством розрахунковий період в один місяць встановлено саме щодо абонентської плати і вказали, що у них є інший вид плати - "плата за пакет послуг", тому таке нормативне обмеження не поширюється на їх нові тарифні плани. Так, зокрема, було відзначено, що "поняття плати за послугу має іншу правову природу, ніж абонентська плата", - пояснює логіку операторів Процишен.

Однак, як з'ясувалося, у внутрішніх документах операторів згадується саме "абонентська плата", що не вписується в логіку, описану у поясненнях операторів.

Нагадаємо, оператори мобільного зв'язку "Київстар", Vodafone і "Лайфселл" практично одночасно підвищили тарифи на користування мобільним зв'язком (65-75 грн за базовий тариф), і водночас скоротили розрахунковий період з одного календарного місяця (30-31 день) до 4 тижнів. Отже, протягом одного календарного року користувачі змушені вносити абонплату 13 разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram