ГоловнаЕкономікаДержава

​Яценюк запропонував ввести електронне адміністрування акцизного збору для наповнення дорожнього фонду

Грошей може бути набагато більше, якщо "притиснути" контрабанду.

​Яценюк запропонував ввести електронне адміністрування акцизного збору для наповнення дорожнього фонду
Фото: nfront.org.ua

Колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував ввести електронну систему адміністрування акцизного збору для наповнення Дорожнього фонду.

Про це повідомила прес-служба партії "Народний фронт" за підсумками поїздки Яценюка з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном в Житомирську область.

"Дорожній фонд - це акцизний податок з реалізованих нафтопродуктів. Цього року це 36 млрд гривень, наступного року - це вже плюс мінімум 10 млрд. Це майже 50 млрд гривень", - заявив Яценюк.

Колишній прем'єр вважає, що грошей може бути ще більше, якщо поліпшити систему адміністрування сплати акцизного збору.

"Маса сірих заправок, неймовірні обсяги реалізації контрабандного нафтопродукту. Це все те, що має йти до бюджету, але не йде. Тому електронна система адміністрування сплати акцизного збору від виробників і продавців нафтопродуктів - це те, що повинно бути зроблено в 2019 році. Це збільшить доходи Дорожнього фонду", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до Податкового кодексу. Він, зокрема, передбачає введення ліцензування оптової та роздрібної торгівлі паливом. Її вартість становитиме відповідно 5 тисяч і 2 тисячі гривень на рік.

Крім цього, передбачається перехід з 1 липня 2019 року на облік палива з акцизних складів і поетапне введення системи контролю за оборотом і залишками палива на акцизних складах з використанням рівнемірів та витратомірів-лічильників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram