ГоловнаЕкономікаДержава

Омелян виступив за відставку голови Укртрансбезпеки

Міністр підтримав вимоги "євробляхарів".

Міністр інфраструктури Володимир Омелян на засіданні уряду в середу ініціював відставку голови Державної служби України з безпеки на транспорті Михайла Ноняка.

"Зростає кількість скарг на Державну службу з безпеки на транспорті. Сьогодні вранці у мене була зустріч з мітингувальниками [представниками "Авто Євро Сили"] біля Міністерства інфраструктури, які скаржилися на керівництво. Ситуація розвивається не найкраще", - сказав Омелян, запропонувавши прийняти стосовно Ноняка "зважене рішення".

Фото: facebook.com/mihaylo.nonyak

Ноняка з квітня по вересень 2018 року було усунуто з посади у зв'язку з проведенням адміністративної перевірки, але потім він повернувся на роботу.

У своєму фейсбуці в середу він прокоментував мітинг біля Мінінфраструктури, назвавши його учасників злодіями.

"На сьогоднішній так званій «акції протесту перевізників» не було жодного офіційного, легального перевізника, який має ліцензію, який платить податки! Жодного! Нелегальні перевізники, які знищують легальний бізнес, "євробляхи", які роблять бізнес на крові, всі вони не хочуть жити за законом, вони не платять податків, не дають працювати тим, хто платить податки, ба більше, вони не несуть ніякої відповідальності перед пасажиром за його життя і здоров'я! Вони вважають, що можуть тиснути на владу. Вони відверто сьогодні заявили, що не заспокояться, поки не посадять у крісло голови Укртрансбезпеки свою людину", - написав Ноняк.

Нагадаємо, рішення про створення Укртрансбезпеки було прийнято на рівні уряду наприкінці 2014 року. Нова служба була створена шляхом злиття Державної інспекції з безпеки на морському та річковому транспорті та Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті.

Укртрансбезпеки є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого координується Кабміном через міністра інфраструктури і який реалізує державну політику в сфері безпеки на автотранспорті загального користування, міському електротранспорті, залізничному, морському і річковому транспорті (крім сфери безпеки мореплавання суден флоту рибного господарства).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram