ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрзалізниця" планує електрифікувати ділянку шляху з Києва до Борисполя

У разі підключення постійного струму з вокзалу в аеропорт зможуть курсувати дизель-поїзди.

"Укрзалізниця" планує електрифікувати ділянку шляху з Києва до Борисполя
Фото: facebook/Євген Кравцов

ПАТ "Укрзалізниця" веде переговори про електрифікацію ділянки шляху з Києва до міжнародного аеропорту "Бориспіль". Про це сьогодні повідомив в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов, пише "Інтерфакс-Україна".

У разі зростання пасажиропотоку компанія планує додати на маршрут "Центральний залізничний вокзал - аеропорт "Бориспіль" дизель-поїзди виробництва Крюківського вагонобудівного заводу.

"Залежно від попиту в процесі запуску проекту ми плануємо збільшувати і число і вагонність потягів. У нас зараз укладено договір з КВБЗ на поставку дизель-поїздів. Можливо, надалі їх експлуатуватимуть на цій ділянці, якщо буде попит", - зазначив в.о. голови "Укрзалізниці".

"Зараз якраз узгоджуємо графік, адже після запуску цього експреса ділянка між Дарницею і Борисполем буде однією з найбільш напружених в Україні, особливо з урахуванням великої кількості пасажирського, в тому числі приміського сполучення. Ми плануємо, що на перших етапах запуску періодичність у годину пік буде близько 30-40 хвилин, у ненавантажений час - 40 хвилин/півтори години", - заявив Кравцов.

"Укрзалізниця" також обговорює з аеропортом необхідність нічного курсування поїздів.

Нагадаємо, залізничне сполучення між центральним залізничним вокзалом та аеропортом "Бориспіль" планують запустити до кінця листопада, хоча точної дати запуску ще немає. Очікуване завантаження напрямку - близько 3,8 млн пасажирів уже в 2019 році. Згідно з розрахунками "Укрзалізниці", за умови ціни квитка 80 грн проект окупиться впродовж 10 років. Поїзд із Центрального залізничного вокзалу Києва до аеропорту доїжджатиме орієнтовно за 40 хвилин із зупинками на станціях "Видубичі" і "Дарниця".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram