ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ продав Тернопільський радіозавод "Оріон" та Коломийську паперову фабрику

Обидва об'єкти роками перебували на ринку, але раніше не цікавили покупців.

Фонд державного майна 11 жовтня провів два успішних аукціони з продажу державних заводів, в результаті яких було виручено 66 млн гривень. Про це повідомив в.о. голови ФДМ Віталій Трубаров у фейсбуці.

Фото: orion.te.ua

За 57 млн гривень реалізовано державний пакет 96% акцій тернопільського радіозаводу "Оріон" за стартової ціни 24,8 млн гривень. За підприємство змагалися чотири учасники, а переможцем стало ТОВ "Самбірський радіозавод Сигнал".

Тернопільський радіозавод "Оріон" заснований в 1982 році, входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки України. Підприємство спеціалізується на виробництві та ремонті засобів радіозв'язку УКХ-діапазону, а також виготовленні освітлювального обладнання.

Заводу належать 36 будівель. Площа складських приміщень - 5,6 тис. кв. м, виробничих - 35 тис. кв. м.

Фото: privatization.gov.ua

За 9 млн гривень продано єдиний майновий комплекс колишнього державного підприємства "Коломийська державна фабрика" за стартової ціни 1,6 млн гривень.

Коломийська фабрика не працює з 2012 року. Підприємство розташоване на ділянці площею 53,2 тис. кв. м. У єдиний майновий комплекс входить будівля цеху, кілька складів, 10 об'єктів незавершеного будівництво, 75 одиниць обладнання, чотири транспортних засоби і низка інших необігових активів.

Обидва об'єкти по кілька років перебували на ринку, але не цікавили покупців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram