ГоловнаЕкономікаБізнес

Apple купила додаток для розпізнавання музики Shazam

В недалекому майбутньому Shazam стане вільним від реклами.

Apple купила додаток для розпізнавання музики Shazam

Корпорація Apple завершила покупку популярного додатка для розпізнавання музики Shazam.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"З великою любов'ю до музики та інновацій ми дуже раді об'єднати наші команди, щоб надати користувачам ще більше можливостей відкривати, переживати і насолоджуватися музикою", - наводяться в повідомленні слова віце-президента Apple Music Олівера Шуссера.

У компанії відзначили, що в недалекому майбутньому додаток стане вільним від реклами. Shazam завантажили понад мільярд людей, ним користуються понад 20 млн раз в день, додали в Apple.

Компанія Apple оголосила про намір купити британський сервіс Shazam в грудні 2017 року за $ 401 млн. У тому ж місяці джерела TechCrunch повідомили, що угода відбулася.

Як раніше відзначало видання Wall Street Journal, Apple намагається наростити кількість передплатників в своєму офіційному музичному додатку Apple Music. При цьому сервіс Shazam направляє своїх користувачів для прослуховування музики в Apple Music.

Shazam - додаток, який використовується для ідентифікації музичних композицій в момент їх відтворення на мобільних пристроях і комп'ютерах. Додаток спрацьовує за умови, що рівень фонового шуму не надто високий. Штаб-квартира проекту розташована в Лондоні. Компанія була заснована в 1999 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram