ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ вибрав радника для приватизації державних ТЕЦ

На "Азовмаш" не надійшло жодної заявки, тому готувати продаж буде сам Фонд.

ФДМ вибрав радника для приватизації державних ТЕЦ
Фото: Слово и Дело

Фонд державного майна визначив радника для приватизації державних теплоелектроцентралей.

Про це повідомив в.о. голови Фонду Віталій Трубаров у фейсбуці.

Допомагати готувати продаж Херсонської, Дніпровської, Криворізької і Сєвєродонецької ТЕЦ буде компанія "Конкорд Консалтинг" у складі консорціуму Baker McKenzie, "Бюро Маркуса", BDO "Ernst & Young і Kreston GCG.

На "Азовмаш" не надійшло жодної заявки від інвестиційного радника, тому готувати підприємство до продажу буде сам Фонд.

Заводи "Оріана" і "Сумихімпром", а також НАК "Украгролізинг" підуть на повторний конкурс, який відбудеться 23 жовтня.

Найближчим часом ФДМ також оголосить конкурс з відбору інвестрадників для останнього пулу підприємств зі списку великої приватизації на 2018 рік. Це "Тернопільобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Харківобленерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Турбоатом" і "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

Радник гарантовано отримує до 0,5% вартості активів підприємства, наведеної до частки держави в ньому. У разі продажу об'єкта - до 2% від вартості проданого об'єкта приватизації.

Нагадаємо, ФДМ не продав ще жодного об'єкта зі списку великої приватизації. Перший аукціон попередньо призначений на кінець листопада.

На початку 2018 року Верховна Рада прийняла закон про приватизацію державного майна, який був одним із вимог Міжнародного валютного фонду.

Він ділить об'єкти державного майна на великі (з активами понад 250 млн гривень) і малі. Перші будуть продаватися з залученням професійних радників, а другі - на електронних майданчиках, таких як "Prozorro. Продажі", де продаються активи збанкрутілих банків, непрофільні активи державних підприємств.

Оцінювачів у процесі приватизації більше немає, вартість об'єктів визначає ринок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram