ГоловнаЕкономікаДержава

НБУ посилив захист приміщень банків в Україні

Такі заходи запроваджено для захисту співробітників банку, які працюють з готівкою.

НБУ посилив захист приміщень банків в Україні
Фото: пресс-служба НБУ

Національний банк посилив захист приміщень банків в Україні.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

"Нацбанк посилив вимоги до організації захисту приміщень банків в Україні, у яких здійснюється робота з готівковими коштами та іншими цінностями. Відповідні норми містить постанова Правління НБУ № 93 від 14 серпня 2018 "Про затвердження Змін до Правил організації захисту приміщень банків в Україні", - йдеться в повідомленні.

Метою ухвалення цієї постанови є необхідність вдосконалення вимог щодо організації захисту приміщень банків та уточнення норм щодо надання в оренду індивідуальних сейфів.

"Крім того, розробка цієї постанови зумовлена потребою вдосконалення чинних норм захисту приміщень банків в Україні та має на меті підвищення захисту працівників банку, які здійснюють роботу з готівкою", - зазначають у Нацбанку.

Постанова набирає чинності з 22 серпня 2018 року.

Нагадаємо, у жовтні минулого року в одному з банків у Подільському районі Києва троє злочинців украли з депозитних скриньок близько 350 тисяч доларів (в еквіваленті) і кілограм золота.

У липні 2017 року Київська поліція затримала знаменитого серійного грабіжника, який залишав шоколадки на місці злочину. Він грабував фінансові установи щонайменше 10 років. У березні цього року його засуджено до восьми років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram