ГоловнаЕкономікаДержава

На енергоринку немає зловживання монопольним становищем - голова АМКУ

"Зловживання монопольним становищем неможливе на ринку, який регулюється".

На енергоринку немає зловживання монопольним становищем - голова АМКУ
Юрий Терентьев
Фото: glavcom.ua

Антимонопольний комітет України не виявив порушень конкурентного законодавства на ринку електричної енергії. Про це в інтерв'ю діловому виданню «Бізнес Цензор» заявив голова АМКУ Юрій Терентьєв

“Станом на зараз ми не бачимо доказів, що підтверджують звинувачення саме в зловживанні монопольним становищем", - поінформував він.

На думку керівника відомства, зловживання монопольним становищем неможливе на ринку, який регулюється. Кінцеві тарифи визначаються не генеруючими компаніями, а НКРЕКУ.

“Регульований ринок на те і створюється, щоб бути регульованим. Там де є регульований ринок, там немає конкуренції, а значить, немає порушень конкуренції. ДТЕК може передавати вугілля всередині групи за будь-якою ціною, - сказав Терентьєв.

Голова АМКУ наголосив, що «передача товарів всередині групи не створює ринок і не є продажем. Це різні переділи в рамках одного суб'єкта ринку".

Оцінюючи методологію розрахунку ціни енергетичного вугілля «Роттердам+», Юрій Терентьєв висловив упевненість, що ця формула позбавляє енергетичні компанії можливості маніпулювати вартістю вугілля в тарифах.

“Включається розрахунок оптової ринкової ціни в межах, затверджених НКРЕКУ. Тобто, за якою ціною ДТЕК ганяє вугілля всередині групи, і те, яка ціна вугілля закладається в тариф - це дві різні речі", - пояснив чиновник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram