ГоловнаЕкономікаФінанси

Приватбанк отримав 6,9 млрд гривень чистого прибутку в першому півріччі

Чистий комісійний дохід у другому кварталі покрив усі адміністративні витрати.

Приватбанк отримав 6,9 млрд гривень чистого прибутку в першому півріччі
Фото: Макс Требухов

У січні-червні цього року Приватбанк отримав чистий прибуток у розмірі 6,926 млрд гривень. Про це йдеться в повідомленні банку.

Голова правління Петро Крумханзл вказує, що реалізація стратегії розвитку банку, орієнтована на підвищення ефективності роботи та зміцнення головних позицій в роздрібному сегменті та кредитуванні малого та середнього бізнесу, дозволила банку в другому кварталі отримати чистий прибуток у розмірі 3,272 млрд гривень, забезпечивши значний фінансовий результат за півріччя.

У другому кварталі чистий комісійний дохід Приватбанку зріс на 505 млн гривень (15%), забезпечуючи повне покриття всіх адміністративних витрат банку.

Чистий процентний дохід за другий квартал зріс на 528 млн гривень (16%).

Читайте: ПРИВАТна історія

Регулятивний капітал Приватбанку на 1 липня 2018 року становить 20,5 млрд гривень, достатність регулятивного капіталу (Н2) - 18,39% (за норми не менш нідж 10%), миттєва ліквідність (Н4) Приватбанку - 38,37% (за норми не менш ніж 30%).

Нагадаємо, згідно із затвердженою Міністерством фінансів стратегією розвитку, у 2022 році Приватбанк планує отримати 8,4 млрд гривень чистого прибутку і буде готовий до виходу держави з капіталу. Сумарний дохід для акціонера в період з 2018 по 2022 рік становитиме 81 млрд гривень, без урахування коштів, що Приватбанк має намір повернути через суди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram