ГоловнаЕкономікаБізнес

Міненерго хоче відновити будівництво ядерного заводу з Росією

Лист такого змісту надіслав "Росатому" міністр Насалик.

Міненерго хоче відновити будівництво ядерного заводу з Росією
Фото: farishta.uz

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України вважає, що необхідно відновити спільне з російським "ТВЕЛ" будівництво в країні заводу з виробництва ядерного палива.

Про це йдеться в листі за підписом міністра Ігоря Насалика на адресу першого заступника гендиректора "Росатому" Кирила Комарова. Його опублікувала вдень 10 липня "Економічна правда", пізніше існування такого листа підтвердило агентство "Інтерфакс-Україна".

"З огляду на високий рівень кооперації у сфері атомної енергетики, перспективи для нарощування співпраці, а також на необхідності відновлення низки спільних проектів, зокрема проекту зі створення в Україні виробництва ТВЕЛ, пропонуємо провести зустріч у Брюсселі в період з 9 по 12 липня", - йдеться в документі.

До анексії Росією Криму Україна планувала будівництво в Кіровоградській області заводу з фабрикації ядерного палива. Планувалося, що будуватиме російська "ТВЕЛ". Але у зв'язку з агресією Російської Федерації рішення переглянули.

Передбачалося, що завод уже 2015 року мав розпочати виробництво ТВЕЛ і ТВЗ, а також цирконієвих комплектуючих і комплектуючих з нержавіючої сталі, 2020 року - до виготовлення паливних порошків і таблеток.

Загальну вартість будівництва заводу оцінювали в $450 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram