ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" подав зустрічний позов до "Київтеплоенерго"

Коболєв закликав опонентів продемонструвати мудрість при вирішенні проблеми.

"Нафтогаз" подав зустрічний позов до "Київтеплоенерго"
Фото: argumentua.com

"Нафтогаз України" подав зустрічний позов до "Київтеплоенерго" в рамках суперечки між сторонами на правонаступництво газових боргів й укладення договору на постачання газу.

Про це повідомив голова НАК Андрій Коболєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Київтеплоенерго" пішло до суду. Ми подали зустрічний позов. Наскільки я знаю, на вимогу суду, або на вимогу одного з позивачів, приєдналося до судового процесу "Київенерго"... Я сподіваюся на справедливе рішення, рішення, яке скаже - хто кому винен, хто що повинен укладати. Сподіваюся, рішення буде найближчим часом", - сказав він.

Коболєв також закликав опонентів продемонструвати мудрість при вирішенні проблеми.

"Насправді, ми, як "Нафтогаз", також поспішаємо в цьому процесі - закликаємо всіх бути розумними, виконувати норму закону й сподіваємося, що до кінця цього місяця ми зможемо знайти рішення", - підсумував голова "Нафтогазу".

Нагадаємо, в червні "Київтеплоенерго" звернулося до Господарського суду Києва з проханням визнати підписаним договір з "Нафтогазом" на постачання газу.

У свою чергу "Нафтогаз" не підписує договір з "Київтеплоенерго" в зв'язку з відмовою КМДА приймати на комунальне підприємство борги, раніше сформовані "Київенерго" перед НАК. В "Нафтогазі" наголошують, що така позиція КМДА суперечить ст. 22 закону "Про теплопостачання".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram