ГоловнаЕкономікаБізнес

Alstom підтвердила інтерес до виробництва локомотивів для України

"Ми готові це зробити, однак усе залежить від фінансування".

Alstom підтвердила інтерес до виробництва локомотивів для України
Фото: EPA/UPG

Французька компанія Alstom, яка є одним зі світових лідерів у виробництві залізничного транспорту, підтвердила інтерес до виходу на український ринок.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми нещодавно провели переговори з ПАТ "Укрзалізниця". За їхніми словами, в найближчі 5 років їм знадобиться близько 210 локомотивів чотирьох різних типів. В основному, як ми знаємо, це вантажні локомотиви. Ми готові це зробити, однак усе залежить від фінансування, а також від того, який відсоток локалізації потрібно", - заявив керуючий директор кластера Західної і Центральної Азії в Alstom Бернард Пелль.

У середу в Астані Пелль брав участь у презентації першого вантажного електровоза Alstom для Азербайджанської залізниці.

Вантажний електровоз Prima T8 AZ8A, презентований в Астані, став частиною контракту на поставку 50 локомотивів, включаючи 10 пасажирських локомотивів Prima M4 AZ4A.

Фото: trend.az

Локомотив Prima T8 AZ8A має вісім осей, здатний тягнути склад до 9 тис. тонн і розвивати швидкість до 120 км/год. Потужність двигуна моделі - 8,8 мегават. Електровоз оснащений функцією рекуперації.

Нагадаємо, в квітні 2018 року Національна інвестиційна рада повідомила, що Alstom розглядає можливість виробництва електровозів для "Укрзалізниці" і що компанія в цей час вибирає партнерів для локалізації робіт в Україні і залучення фінансування.

На початку 2018 року американська GE Transportation підписала в Україні рамкову 15-річну угоду вартістю близько 1 млрд доларів про партнерство в оновленні та модернізації рухомого тягового складу "Укрзалізниці". Договір передбачає поставку локомотивів з рівнем локалізації до 40%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram