ГоловнаЕкономікаБізнес

Гендиректора Audi затримано у справі про "дизельгейт"

Audi звинувачується у продажу 210 тис. автомобілів з чит-програмою.

Гендиректора Audi затримано у справі про "дизельгейт"
Фото: EPA/UPG

Генерального директора Audi Руперта Штадлера (Rupert Stadler) затримано у справі про "дизельгейт" - фальсифікації даних, що стосуються шкідливих викидів від дизельних двигунів.

Про це повідомила "Німецька хвиля".

Ордер на арешт пов'язаний з приховуванням доказів, хоча сам Штадлер відкидав звинувачення на свою адресу.

Audi, яка є частиною концерну Volkswagen, звинувачується у продажу щонайменше 210 тисяч автомобілів з дизельним двигуном, оснащеним чит-програмою для зменшення показників шкідливих викидів. Компанія також є об'єктом розслідування, пов'язаного з шахрайством і незаконною рекламою продукції.

13 червня німецька прокуратура повідомила, що гендиректор Audi став частиною розслідування. В його будинку проведено обшук.

Штадлер працює на Volkswagen-Audi з 1994 року і зайняв найвищу керівну посаду в Audi в 2007 році, за два роки до початку передбачуваного шахрайства з даними про шкідливі викиди.

У результаті ініційованих владою США у вересні 2015 року розслідувань Volkswagen визнав, що на кілька мільйонів проданих у світі автомобілів було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло маніпулювати тестами на відповідність двигунів екологічним стандартам. Насправді забруднення відпрацьованими газами дизельних автомобілів VW у 40 разів перевищувало допустимі норми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram