ГоловнаЕкономікаФінанси

Маркарова продовжить курс на співпрацю з МВФ

"Я дуже сподіваюся на поглиблення цієї співпраці".

Маркарова продовжить курс на співпрацю з МВФ
Фото: LB.ua

Виконувач обов'язків міністра фінансів Оксана Маркарова має намір продовжити курс на співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Про це вона сказала в інтерв'ю "112 каналу".

"Якщо говорити про Міжнародний валютний фонд, який дуже потужно підтримав нас після кризи, і програму розширеного фінансування, яка дала нам можливість зробити важливі реформи, то я дуже сподіваюся на поглиблення цієї співпраці. Що стосується відносин, у нас нормальні робочі відносини. Головне, щоб у нас був результат. І уряд Гройсмана, і Міністерство фінансів повністю націлені на досягнення цього результату".

За її словами, співпраця з міжнародними партнерами, у тому числі з МВФ, є необхідною для макрофінансової стабільності України і зниження фіскальних ризиків. "Це поступове скорочення нашого дефіциту, щоб ми швидше йшли до ситуації, коли витрачаємо рівно стільки, скільки заробляємо", - пояснила Маркарова. В.о. міністра вважає це завдання одним із пріоритетних у своїй роботі.

Також Маркарова повідомила, що планує продовжити роботу над впровадженням середньотермінового бюджетування на три роки. "Дуже важливо, що в цьому році ми вперше проведемо перевірку витрат, spending review, звіримо, наскільки ефективно витрачаються кошти і чи досягають вони цілі", - додала вона.

Третім ключовим пріоритетом Маркарова назвала підтримку економічного зростання. "Роль міністерства фінансів у цьому дуже важлива. Це і реформа адміністрування податків і митниці, яку потрібно прискорювати. Це і створення нового органу фінансових розслідувань. Це загалом скорочення тиску на бізнес. Це і широке обговорення безпосередньо податкового законодавства", - сказала вона.

За словами в.о. міністра, до пріоритетних напрямів належить завершення реформи державних банків і впровадження в них корпоративного управління.

Нагадаємо, Маркарова була першим заступником міністра фінансів Олександра Данилюка, якого звільнили з посади 7 червня після публічного конфлікту з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram